Beweeg Wijs

Samenwerken telt op Obs Twekkelerveld.

2016-03-14T15:19:08+00:00

Iedereen wordt blij van een compliment van mij.

2016-03-14T15:19:18+00:00

Wij behandelen elkaar met respect, dan blijft iedereen opgewekt.

2016-08-09T13:13:36+00:00

Wees niet bang voor het stellen van een vraag, op Obs Twekkelerveld helpen wij elkaar graag.

2016-08-09T13:15:26+00:00

Beweeg Wijs

Ieder kind heeft behoefte aan vrije speelmomenten. Op onze school vinden wij het belangrijk dat de leerlingen voldoende beweging krijgen, ook omdat kinderen die een paar keer per dag matig intensief bewegen beter leren.

Om deze reden hebben wij ons speelplein aangepast en zorgen wij voor uitdagend speelmateriaal, begeleiding en een gestructureerde speelomgeving.

Wij werken op onze school met de methodiek van Beweeg Wijs. Wij krijgen hierdoor begeleiding bij het ontwikkelen van een compleet jaarprogramma.

Oudere kinderen (groep 8) worden bij Beweeg Wijs opgeleid tot junior coaches. Zij begeleiden de spelletjes voor alle leerlingen van de school.Er zijn mappen met geplastificeerde instructiewijzers voor de spelletjes en de junior coaches bereiden de spelen daarmee voor en zetten de benodigde materialen voorafgaand aan het buitenspelen alvast klaar.

De leraren ondersteunen de coaches. Ze hebben dus wel pleinwacht, maar het zijn de leerlingen van groep 8 die de spelletjes leiden. Het mooie van het project is dat leraren nu als pleinwacht kinderen begeleiden en ondersteunen en dat kinderen met elkaar spelen.

Kinderen spelen op hun eigen niveau in verschillende soorten vakken op het plein. Deze vakken geven het niveau van spelen met andere kinderen aan. Er zijn zes verschillende soorten vakken op het plein.

• Blauw betekent ‘Naast elkaar’
  • Geel betekent ‘Om de beurt’
  • Groen: ‘Samenwerken’
  • Oranje: ‘Samen delen’
  • Rood betekent ‘Tegen elkaar’
  • Wit: ‘Even in rust spelen’

Bij de vakken horen verschillende spelletjes. Denk daarbij aan jongleren, estafettes, tikspelen, balspelen, et cetera.