Een school met ♥ voor kinderen

logo

(053) 433 37 90

info@obstwekkelerveld.nl

Schietbaanweg 30

7521DB Enschede

The child has one intuitive aim: self development

Scholenbezoeken voortgezet onderwijs

Voor de leerlingen van groep 8 komt het maken van de keuze van een school voor voortgezet onderwijs snel dichterbij. Wij hebben een aantal scholen bezocht om de kinderen zo voor te bereiden op het maken van de goede keuze samen met hun ouders. Bekijk hieronder de foto’s

We bezochten:

  • Het Stedelijk Vakcollege: dit is een school voor VMBO B-K-T. Naast de theorievakken is hier veel aandacht voor leren in de praktijk. De leerlingen volgden een kookles en een techniekles.
  • Het Stedelijk lyceum Kottenpark: dit is een school voor HAVO en VWO. Deze school is ook cultuurprofielschool. Dit houdt in dat er voor kinderen die van muziek, toneel of dans houden extra lessen te volgen zijn. De leerlingen die mee waren volgden een les Frans, een les Wiskunde en een les Natuurkunde. Ook werden ze getrakteerd op een lunch met optredens van leerlingen van de muziek-, dans- en toneelstroom.
  • De Stedelijke Mavo is een school voor VMBO-t en HAVO. Het is de enige school die combinatieklassen VMBO-t/HAVO aanbiedt. Daarnaast hebben ze talentontwikkeling hoog in het vaandel staan.