Positief Educatie Programma

Samenwerken telt op Obs Twekkelerveld.

2016-03-14T15:19:08+00:00

Iedereen wordt blij van een compliment van mij.

2016-03-14T15:19:18+00:00

Wij behandelen elkaar met respect, dan blijft iedereen opgewekt.

2016-08-09T13:13:36+00:00

Wees niet bang voor het stellen van een vraag, op Obs Twekkelerveld helpen wij elkaar graag.

2016-08-09T13:15:26+00:00

Positief Educatie Programma (PEP)

Obs Twekkelerveld doet samen met een andere school mee aan de pilot voor PEP (Positief Educatie Programma). Deze pilot richt zich op het creëren van een positief schoolklimaat, waarin welbevinden en betrokkenheid centraal staan. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit en betrokken is bij de leerstof, zal beter tot ontwikkeling komen. Artikel over PEP op de website van de UT.

Geluk leidt tot bloei

De school en de thuissituatie vormen een unieke context die een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen. De school wordt in eerste instantie altijd met leren geassocieerd.

Deze vaardigheden zijn onontbeerlijk om te ‘slagen’ in de maatschappij. Echter zijn wij als school van mening dat persoonlijke ontwikkeling veel meer is dan dit punt alleen.

Wanneer je aan ouders vraagt wat zij het liefste wensen voor hun kind dan zal het antwoord vaak het woord geluk bevatten. Maar wat is dan geluk? Geluk heeft te maken met blijdschap en tevredenheid, geluk is een gevoel. Geluk is echter breder te trekken. Geluk heeft te maken met tot bloei komen. Wat is er mooier en uitdagender dan kunnen bijdragen aan het tot bloei laten komen van kinderen (en uiteraard ook volwassenen)? Daarom hebben wij als school besloten om ons op te geven voor deze pilot.

Leefregels

Momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van leefregels binnen onze school.
Deze leefregels zullen gedurende een periode centraal staan en uitgebreid worden behandeld in de klas van uw zoon of dochter. Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van deze leefregels, zodat u uw zoon of dochter er eens naar kunt vragen. Wij vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken wordt bij dit project.

Iedereen wordt blij van een compliment van mij.

Samenwerken telt op Obs Twekkelerveld.

Wij behandelen elkaar met respect, dan blijft iedereen opgewekt.

ClassDojo

Een onderdeel van PEP is de app ClassDojo. Deze app monitort het gedrag van onze leerlingen. Zij kunnen punten verdienen voor goed gedrag. Deze app kan ook door ouders gedownload worden. Op deze wijze kunnen zij de ontwikkeling van hun kinderen vanuit huis in de gaten houden. Tevens dient deze app als communicatiemiddel richting ouders. Alle communicatie richting de ouders verloopt in principe via deze app, u krijgt dus geen losse brieven meer mee naar huis.

Meer informatie over deze app vindt u op de website van ClassDojo. Neem contact om met de leraar van uw kind als u nog geen inloggegevens ontvangen heeft of hulp kunt gebruiken.

Samenwerking

Dit project wordt gedragen door een uitgebreid samenwerkingsverband. Participanten zijn de Universiteit Twente (professor Ernst Bohlmeyer en professor doctorandus Karlein Schreurs), Consent (de Kingschool en Twekkelerveld), het Centrum voor ervaringsgericht leren van de Universiteit in Leuven, Jo Morreel en het Preventie Platform Twente.